22-28 Nisan haftası ‘Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası’
03 Mayıs 2024

22-28 Nisan haftası ‘Tıbbi Laboratuvar Çalışanları Haftası’ kapsamında kurumsal kapasiteyi geliştirmek, vatandaş ile sağlık çalışanlarının memnuniyeti artırmak ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla hasta, hasta yakınları ve hastane çalışanlarına ‘Akılcı Laboratuvar Uygulamaları‘ konulu seminerler verildi. Hasta ve hasta yakınlarına ‘ Bu Test Nerede Yapılıyor’ sisteminin kullanım amacı anlatıldı. Doğru tanıyı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını artırmak ve test istemlerinin maliyet etkili olarak sürdürülebilmesi amacı ile hazırlanan ‘Akılcı Test İstem Prosedürü’ anlatıldı.
Hastane çalışanları ile yapılan seminerde hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, tıbbi laboratuvar alanında üretilen hastaya verilecek olan tetkik sonuç raporlarını standardize etmek, gereksiz test istemini önlemek, hekim ile tıbbi laboratuvar arasında iletişim, tetkik danışmanlık ve bilgi alışverişini sağlamak amaçlarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

• .